Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Distress Inks Card Tutorial :)


Καλημέρα !!! Με πολύ χαρά σας ετοίμασα ένα tutorial για το πώς μπορείτε να φτιάξετε μια κάρτα όπως η παρακάτω. Μην σας τρομάξουν οι πολλες φωτογραφίες ήθελα απλά να μπορείτε να δείτε βήμα βήμα πώς προχωράει και να μπορείτε να συγκρίνετε με το δικο σας αποτέλεσμα. Ελπίζω να σας δώσει έμπνευση και να το δοκιμάσετε κ εσείς!




Στη φωτογραφία φαινονται ολα οσα χρησιμοποίησα. 
Αναλυτικά:
* distress inks (η πάνω σειρά ειναι τα βασικά, η κάτω τα προαιρετικά) 
πάνω σειρά: 
#faded jeans 
#spiced marmalade
#mustared seed
#vintage photo
κάτω σειρά:
#scattered straw, 
#walnut stain
#black soot

*μαύρο μελάνι για την σφραγίδα  μας, εγω χρησιμοποιώ archival ink black
*blending tool
*ψαλίδι (το αγαπημένο μου είναι αυτό, ειδικά  για λεπτομέρειες)
* white pen
1 σφραγίδα με θέμα δέντρο, φυτό ότι έχετε
* βάση για τη σφραγίδα μας
* post it note * κόφτη κύκλου 1 ίντσας αλλά αν δεν έχετε κανένα πρόβλημα: παίρνετε ένα κέρμα      των 2 ευρώ, κάνετε το περίγραμμα πάνω στο post it κ το κόβετε. Κόψτε 2 -3 μήπως σας     χρειαστούν.

* 2 Χαρτιά λευκά 250- 300 γρ διάστασης 4 1/2 Χ 5 ιντσες
Σημείωση: Κάτι που κάνω τελευταία και αξίζει τον κόπο είναι οταν ξεκινάω να φτιάξω μια κάρτα να φτιάχνω δυο μαζί γιατί έτσι με την ίδια προσπάθεια ταυτόχρονα στο τέλος έχω 2 καρτούλες κάτι που αξίζει τον κόπο όταν ειδικά έχει τεχνικές. Θα με θυμηθείτε:) 
* Τέλος, 1 ταινία αυτοκόλλητη, εγω χρησιμοποίησα washi tape  + 1 με 2 φυλλα φωτοτυπικό Α4, απλό χαρτί τα οποία θα κόψετε στην ίδια διάσταση παραπάνω, θα σας βγαλει 4 τεμάχια λογικά, κ αυτα θα χρειαστούν επίσης. Μωρομαντηλα, πανάκι, επιφάνεια εργασίας ή ή οτιδηποτε χρησιμοποιείτε. 

Έτοιμες? ξεκινάμε!

 Σε ένα απο τα φύλλα απλού χαρτιού σχεδιάστε το περίγραμμα της λίμνης. Προσπαθήστε να αφήσετε κενό δεξιά περίπου όσο σας δείχνω, μην κάνετε δηλαδή την λίμνη μέχρι την άκρη της καρτας.

 Βάλτε όλα τα απλά χαρτιά το ένα πανω στο άλλο κ κόψτε τα ωστε με τη μια φορα να εχετε 3-4 και για τώρα αλλα γιατι οχι κ για την επομενη φορά.
Εδω λοιπον ξεκίνησα με ένα προαιρετικό μελάνι (scattered straw) χρησιμοποιώντας την εξής τεχνική με το blendind tool: Συνήθως ξέρουμε οτι κάνουμε κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας απ έξω και προχωρώντας προς το χαρτί μας. Ομως αυτή τη φορά όλη η κάρτα μας θα έχει άλλο τρόπο: Ευθείες κινήσεις κάθετες απ έξω προς τα μέσα.
 Οπως  βλέπετε στην φωτογραφία φαίνεται ελάχιστα το συγκεκριμένο χρώμα γι αυτό μπορείτε να το παραβλέψετε. Παίρνετε το κομμάτι που έχετε κόψει της λίμνης κ το  βάζετε πανω στην κάρτα οπως στη φωτο, αφηνοντας να εξέχει απο κάτω και αριστερα ελαχιστα.
 Εδώ  φαίνεται καλύτερα κ το χρωμα κ η μάσκα με το χαρτί.

Ξεκινάμε με την ιδια τεχνική απ έξω προς τα μέσα το κίτρινο, mustarad seed. Κάντε ολη την πανω πλευρά μέχρι οσο κάτω θέλετε της κάρτας, δεξιά ουτως η αλλως θα κρυφτεί απο αλλα χρώματα. Οταν φτάσετε σε επιθυμητό αποτέλεσμα-βλεπε παρακάτω- βάλτε κ το δευτερο χαρτι της κάρτας, με τον ίδιο τρόπο (μάσκα κτλ) .
 Εδω  βλέπτε το αποτέλεσμα των καρτών μου αφου εχω  βγαλει τη μάσκα, η πανω με τα 2 μελανια κ η κάτω με το ένα μονο, το κίτρινο. Μικρη διαφορά, αλλα οτι θέλουμε δεν κάνουμε? :) 

 Ξανα βάλτε τη μάσκα της λίμνης κ κολλήστε το post it του ήλιου οπως στην φωτο. Συνεχίζουμε το mustard seen ξανα απο πανω προς τα κάτω, οπως κάναμε πριν, και για τις 2 καρτούλες μας. Οταν θα κολλήστε τον ήλιο το κομμάτι της κόλλας  να κοιτάει την πανω μερια της κάρτας ωστε να μην σας ξεκολλήσει οταν θα το βάφετε ίσως χρειαστεί να το κρατησετε με το ένα χερι για λιγο.
Τελειώσαμε με το κίτρινο χρώμα. Συνεχίζουμε με το spiced marmalade έχοντας τους ήλιους στη θέση τους κ την μάσκα, όπου θα έχετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Δείτε στην κατω κάρτα, δεξιά, σε μια απο τις "κινήσεις" φαινεται πιο έντονο το χρώμα, μην σας ανησυχήσει, στο σύνολο δεν θα φαίνονται τετοιες "πινελιές".
Κ εδω φαίνεται πώς είναι οι κάρτες μας οταν βγάλουμε τις μάσκες μας. Στην πανω εχει πιο πολυ spiced marmalade κ αυτο δεν μας ανησυχεί, αντιθέτως.
Παίρνουμε το άλλο κομμάτι της μασκας, που αφήνει ανοιχτή μόνο τη λίμνη κ την κολλάμε με την ταινία μας. Δεν μας ανησυχεί να εχει παει κίτρινο στο χώρο της λίμνης.
Με το faded jeans κάνετε το εξής:
1)Γυρίστε το pad αναποδα και βάψτε την κάρτα στο χώρο της λίμνης κανοντας 2-3 κινήσεις απο δεξιά προς τα αριστερά. Αν θελετε να δειτε πώς θα  βγει καντε δοκιμαστικό σε ένα αλλο χαρτι. Το μυστικο ειναι να αφήσετε λευκά κενά οπως τα  βλέπτε δεξιά στην φωτο.
2) Με την γωνία του pad αυτη τη φορά, κάντε παλι απο δεξιά προς τα αριστερά γραμμές οσο μπορείτε ευθείες, εμενα μου εφυγαν λιγο αλλα τί λεμε? το διασκεδαζουμε κ το αποτελεσμα θα ειναι μοναδικό και δικό μας!
 Εδω, και οι δυο καρτούλες μου οπως φαίνονται χωρίς τη μάσκα.
Συνεχίζοντας με την μασκα μας, βάψτε με το blendind tool πλεον την λίμνη απο κάτω προς τα πάνω αυτή τη φορά, για να έχετε αυτο το αποτέλεσμα. Κάτι παει να γίνει τώρα ε? :)
 Εγω χρειάστηκα το εφεδρικό μου χαρτι μάσκας, κ ξανα έβαλα για να κάνω πλεον τα  βουνα γυρω γύρω κ την αντανάκλασή τους.
Χρησιμοποίησα σφουγγαρακι για το make up, τα τριγωνιικά, και με το spiced marmalade ξεκινησα κινήσεις απ εξω προς το εσωτερικό της λίμνης, λίγο όμως μέσα στη λίμνη, όπως φαινεται δεξιά. Να έχουμε μια ιδέα σκιάς.
 Αυτό είναι το αποτέλεσμα για τις κάρτες μας.  Δείτε τα λαθάκια μου στην κατω δεξιά κάρτα απο την μετακίνηση της μάσκας, δεν μας στεναχωρεί, δεν θα φαίνονται μετά.
 Βάζοντας ξανά τη μάσκα της λιμνης το κομμάτι που την καλύπτει δηλαδή, και χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα - δική μου πατέντα αυτή δεν ξερω αν υπαρχει αλλου :) - βαζω αρκετο απο το vintage photo pad και κάνω κινήσεις απο μέσα προς τα έξω, καπου πιο εξω, καπου πιο χαμηλά.
Τώρα ξημερώνει γι αυτο απο δεξιά εχει σκοτάδι ακόμα, ετσι γεμιζω το κενό με καφέ μελάνι. Στην πανω καρτα ξεκίνησα με το walnut stain για λιγο κ μετα με vitage photo, ενω στην κάτω κάρτα μονο vintage photo. Διαλέγετε και παίρνετε :)
Εγω και να μην  βάλω μαυρο χρώμα σε οτι κ να κάνω δεν γίνεται. Ετσι με το black soot έκανα απο πανω προς τα κάτω, δεξιά προς αριστερά και κάτω προς τα πανω κινησεις με το blendind tool, στο δεξί κομμάτι της κάρτας οπως το  βλέπετε δίπλα.
 Σφράγισα, και με τον λευκό μαρκαδόρο έβαλα λευκές γραμμές στα κύματα κ λιγο πανω στη σφραγιδα, φως που έρχεται απο τον ήλιο. Κ επειδη ηλιος χωρίς αντανάκλασή του δεν γίνεται, πρόσθεσα με το σφουγγαρακι του μακιγιάζ λίγο κίτρινο mustard seed στη λίμνη, κάτω απο τον ήλιο. Μπλε κ κίτρινο κανει πράσινο γλύκανε πολυ τα νερα εκει. Και μερικές λευκες  γραμμές εκεί κ έτοιμη.

Ετοιμες οι καρτούλες μας!



Ελπίζω πραγματικά να σας φανούν χρήσιμες οι παραπανω οδηγίες και να θελήσετε να δοκιμάσετε κ εσείς. Αν συμβεί αυτό, ελάτε εδω και βάλτε μου λινκ να σας καμαρώσω :)
Καλές Δημιουργίες!!!

7 σχόλια :

  1. Πολύ όμορφες οι κάρτες σου. Αναλυτικότατες οι οδηγίες, όντως δεν φαίνονται τα υποτιθέμενα λαθάκια σου. Πολύ ωραίο και χρήσιμο το tutorial.... Ευχαριστούμε πολύυυυυυυυυυυυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ και το χες πει οτι θα μας δειξεις πως την ειχες φτιαξει αυτην την καρτα !!! σιγουρα θα φτιαξω μια αφου λατρευω τα distress μου !!!! ευχαριστουμε Μαρακι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικό!! Ευχαριστούμε πολύ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου τώρα καταλαβαίνω πόση δουλίτσα έβαλες για να φτιάξεις την λίμνη σου!! Τελικά κάθετι έχει τον τρόπο του, δεν είχα ιδεά πως τα χαρτιά μπορεί να χρησιμοποιηθουν και σαν μάσκες με αυτό τον τρόπο!! Πολύ ωραίο το tutorial και πολύ αναλυτικό!! Θα κάνω και γω τις δοκιμές μου!! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λοιπον μου εδωσες μεγαλη εμπνευση και το δοκιμασα ηδη !!! ευχαριστω Μαρακι!!!! εδω ειναι η καρτουλα μου εμπνευσμενη εξ ολοκληρου απο την δικη σου : http://joyscraft.blogspot.gr/2014/03/card-inspiration-with-distress-inks.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια !!!!! Ευχαριστούμε πολυ Μαρία !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία καρτα!!!!το χαρτί σαν μάσκα με ενθουσίασε!ευχαριστούμε!!!τέλεια η δουλεια σου!!!!μπράβο!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή