Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Πώς φτιάχνω την journalοτσαντα μου για τις διακοπές

Μια και ετοιμαζόμαστε για μακρινές ή κοντινές αποδράσεις, αυτό το μήνα σας έφτιαξα ένα βιντεάκι με το τι βάζω εγώ στην τσάντα που παίρνω μαζί μου σε ταξίδια και διακοπές.

Αν και σε γενικές γραμμές όλες έχουμε κάποια στάνταρ πράγματα που χρειαζόμαστε -  πχ ένα καλό ψαλίδι δεν λείπει από καμιά  - , την τσάντα σας θα πρέπει να την φτιάχνετε ανάλογα με το τι χρησιμοποιείτε εσείς, το στυλ της δημιουργίας σας και τα αποθέματα σας σε υλικά.

Τις περισσότερες φορές μας πιάνει μια αγωνία μήπως χρειαστούμε κάτι και δεν το έχουμε μαζί μας, και έτσι γεμίζουμε κούτες ολόκληρες, με πράγματα άχρηστα που απλά μας πιάνουν το χώρο αλλά και το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου. Αφήστε που όταν είναι τόσο πολλά, δεν μας κάνει καρδιά να τα ανοίξουμε για να κάνουμε ανασκαφές γι αυτό το κάτι που θα θέλαμε, οπότε τις περισσότερες φορές γυρνάνε στο σπίτι χωρίς να τα έχουμε αγγίξει καν.

Το μυστικό για να journalεψετε στις διακοπές και να φτιάξετε το δικό σας βιβλίο αναμνήσεων, είναι να καλοδιαλέξετε τα πράγματα που θα πάρετε μαζί και να τα συσκευάσετε έτσι που να μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας να βρείτε κάτι. Αν βάλετε στόχο ότι θα κάνετε κάτι  10-15 λεπτά την ημέρα, πίνοντας το ποτό σας ή ξαπλωμένες στην ξαπλώστρα σας, θα δείτε πόσο εύκολα θα γεμίσει το βιβλίο σας και πόσο θα διασκεδάστε και η ίδια. Αφήστε που το βιβλίο αυτό μπορεί να γίνει από όλη την οικογένεια. Τα παιδιά ξετρελαίνονται να κάνουν ζωγραφιές ή να γράφουν ένα σύντομο σημείωμα με το τι τους άρεσε ή ποιόν καινούργιο φίλο βρήκαν. Ακόμα και οι άντρες, μπορούν να γράψουν, να σκιτσάρουν ή να σας δώσουν το χαρτάκι απο το μπουκάλι της μπύρας που ήπιαν στο μπαρ.

Πάρτε μαζί σας, λοιπόν , ένα journal ή ένα μπλοκ ή ακόμα και ένα σπιράλ τετράδιο, διαλέξτε μερικά πραγματάκια για να γεμίσετε την τσάντα σας και είστε έτοιμη. Όταν φτιάχνετε το βιβλίο σας, επωφεληθείτε από πράγματα που μπορείτε να βρείτε εκεί που θα είστε.Καρτ-ποστάλ για journaling, φυλλάδια, instant photos, το σουβερ από ένα μπαρ που πήγατε, μια όμορφη χαρτοπετσέτα κλπ κλπ. Και αν δεν είσαστε πωρωμένη σαν κι εμένα που κουβαλάω φορητό εκτυπωτή πάντα μαζί μου, μην ξεχάσετε να αφήσετε και χώρο για φωτογραφίες για να τις προσθέσετε στο σπίτι.

Καλές διακοπές και καλά journalέματα

Μυρτώ







Η δικιά μου τσάντα περιέχει:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου