Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Φτιάξτε λουλούδια με το tattered florals die by Sizzix

Αλόόό μικρούλες!

Εδώ Amy Petrou, πέσατε στα χέρια μου αυτό το μήνα χιχιχι 

Λοιπόόόν, τα tattered florals είναι το αγαπημένο μου σετ της Sizzix. Και για όσες δεν ξέρουν, είναι μήτρα για το Big Shot και κόβει λουλούδια που με λίγη φαντασία μπορούν να μεταμορφωθούν σε άπειρα διαφορετικά σχέδια λουλουδιών. 


Με μελάνια, σφραγίδες κλπ (όπως σας είχε δείξει η Βάλια σε ένα παλιότερο tutorial) ολα τα λουλούδια μεταμορφώνονται βέβαια, αλλά αυτά τα κόβεις και με scraps που σου έχουν περισσέψει και φτιάχνεις σούπερ διακοσμητικό για να στολίσει κάποια κάρτα, σύνθεση ή ότι άλλο φτιάχνετε. 

Εν όψει του κροπ λοιπόν, και επειδή θα υπάρχουν στο κιτ σας λουλούδια για altering ας δούμε όσες δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει δύο απλές και εύκολες λύσεις που φτιάχνουν όμορφα λουλούδια για τη δημιουργία σας. Οποιαδήποτε από σας μπορεί να το φτιάξει χωρίς καμία δυσκολία, όσο "καινούργια" και να είναι στο χόμπυ ακόμα κι αν το κροπ είναι η πρώτη φορά που ξεκινάει. 

Εξ αρχής σας λέω σόρρρυυυυυ για τις φωτό αλλά όπως και όλα τα άλλα πλέον τα κάνω νύχτα, οπότε καλή μου Μυρτώ μη σουφρώνεις τη μούρη σου για τις φωτογραφικές μου δυνατότητες χιχιχιχι

Ξεκινάμε κόβοντας τρία από τα μεσαία λουλούδια. Χρησιμοποιήστε τα scraps σας κορίτσια! 


Αν θέλετε τα περνάτε άλλη μία από το big shot για να γίνουν ανάγλυφα και με το σφουγγαράκι (αν δεν έχετε, γίνεται και με σφουγγαράκι make up) 
 

Κόβουμε το ένα πέταλο στο ένα λουλούδι μέχρι το κέντρο


 Κόλλα στο ένα πέταλο και φέρνουμε το ένα πέταλο πάνω στο άλλο να κολλήσει 





Στο επόμενο λουλούδι κόβουμε εντελώς το ένα πέταλο, κόλλα στο ένα και πάλι τα κολλάμε μαζί


Και στο επόμενο κόβουμε τα δύο πέταλα και πάλι το ίδιο 





Κόβουμε ένα μικρό κομματάκι στο κάτω μέρος ώστε να γίνει τρύπα είτε με το ψαλίδι 

είτε έτσι... 



κάνουμε μια μικρούλα κοπή ανάμεσα σε κάθε πέταλο 

ας δώσουμε ένα γυρισματάκι στα πέταλα 


κανονικά το κάνω με σιλικόνη αλλά μιας και δεν θα έχουμε σιλικόνη ας πάμε με άλλο τρόπο, ούτε κόλλες να στεγνώνουν μία ώρα ούτε τίποτα. 
σε ένα κομματάκι σύρμα (που θα έχουμε) περνάμε μία χάντρα 

και στρίβοντάς το φτιάχνουμε το κέντρο του λουλουδιού 
(γίνεται πολύ ωραίο και χωρίς τίποτα στο κέντρο πάντως) 

ένα από τα πέταλα που είχαμε κόψει το στρίβουμε για να φτιάξουμε το κεντρικό που βλέπετε. Το σύρμα τώρα, το περνάμε σε όλα τα πέταλα, το γυρνάμε από κάτω να σταθεροποιηθεί και.... 

voila! Μην κοιτάτε που είναι μεγάλο το tutorial, γίνεται σε χρόνο dt το λουλουδάκι. 

 

Πάμε σε άλλο ένα, με το άλλο λουλούδι της μήτρας, θέλουμε τρία πάλι 

Μελανωμένα κίτρινα και μετά με κόκκινο μελάνι μόνο οι άκρες τα γυρίζουμε αυτή τη φορά προς τα μέσα 




Κάνουμε πάλι τρύπες στα λουλούδια με την οδοντογλυφίδα, περνάμε χάντρα στο σύρμα όπως και στο προηγούμενο λουλούδι 
Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι χαρτί, το μελανώνουμε και το κόβουμε με το ψαλίδι όπως εδώ. Το τυλίγουμε γύρω από τη χάντρα αφού πρώτα βάλουμε κόλλα στο κάτω μέρος του ώστε να κολλήσει πάνω στη χάντρα. 


Ανοίγουμε τους "στημόνες" και στήνουμε το λουλούδι μας! 
 


 Και εδώ με τα πέταλα προς τα κάτω... γούστα είναι αυτά :) 
 


 Αυτοί είναι δύο από τους πιο εύκολους τρόπους να φτιάξουμε ένα λουλούδι για τη σύνθεση ή την κάρτα ή γενικώς τη δημιουργία μας που να ταιριάζει στα χρώματα που θέλουμε μιας και το φτιάχνουμε μόνες μας. Οσες απο σας δεν το έχετε ξαναφτιάξει δοκιμάστε το. Και αν δεν έχετε big shot, σχεδιάστε σε ένα χαρτί ένα λουλούδι, κόψτε το με το χέρι και δοκιμάστε, είναι πολύ εύκολο. 

Μέχρι την Κυριακή που θα σας δούμε, φιλάκιααααα 



1 σχόλιο :

  1. Αυτά τα λουλουδάκια που φτιάχνονται όπως τα θες και με όποιο χρώμα σε βολεύει είναι τα αγαπημένα μου !!! Οι φωτογραφίες είναι σούπερ Αμαλία και το tutorial φανταστικό !!! Και οπως λες κόβονται και με το χέρι, εγώ που δεν έχω big shot το έχω κάνει αρκετές φορές και πάντα έχουν επιτυχία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή