Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Planning by Maria Bokari

Με πολύ χαρά ξεκινάω να μοιραστώ μαζί σας από εδώ και κάθε μήνα ότι αφορά το Carpe Diem και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κυρίως για την οργάνωσή σας αλλά και να προσθέτετε μικρές πινελιές δημιουργίας σε αυτό , κάνοντάς το εντελώς δικό σας!

Οι λόγοι που επέλεξα το carpe diem ανάμεσα σε όσα Planners κυκλοφορούν, είναι πολλοί.
Τα 2 τελευταία χρόνια αγόραζα μια ατζέντα ακαδημαϊκή , ξεκινούσε δηλαδή από τον Αύγουστο και τελείωνε σε Αύγουστο, κυρίως γιατί από τότε ξεκινούσαν οι περισσότερες υποχρεώσεις μου και οικονομικές αλλά και των παιδιών λόγω του σχολείου. Ήθελα λοιπόν με μια ματιά να μπορώ να δω το μήνα συγκεντρωμένο με τα κυριότερα θέματα και αν ήθελα να επεκταθώ σε εβδομαδιαία οργάνωση, να μπορώ. Άλλα ήθελα και κάτι που να μπορώ να ζωγραφίζω ή να κολλάω αυτοκόλλητα και να το κάνω πιο όμορφο. 
Όταν ανακάλυψα το Carpe Diem είδα ότι είχε όλα όσα ήθελα. Μπορούσα να το ξεκινήσω στα μέσα του χρόνου – Ιούλιο το αγόρασα, και να μην πάει χαμένο το υπόλοιπο αφού δεν είναι αριθμημένο και χάρη στους κρίκους να φέρω μπροστά τον πρώτο μήνα που θα χρησιμοποιούσα. Πάρα πολύ εύχρηστο. Παράλληλα είχε μαζί του και παρέα J ολόκληρο στόλο από αυτοκόλλητα, έξτρα μπλοκάκια και χαρτιά, σελιδοδείκτες κτλ. Τέλος , το βάρος του χαρτιού σε κάθε μήνα είναι πιο βαρύ με αποτέλεσμα να μπορεί να σφραγιστεί και ζωγραφιστεί – οκ όχι με νερομπογιές αλλά να μπορώ να του δώσω μια πιο χαρούμενη όψη πάντα όμως κρατώντας καθαρό το σκοπό μου να μην με μπερδεύει και να βλέπω εύκολα τι με περιμένει μέσα στο μήνα.


Τι αρνητικό βρήκα? Κάτι που σιγά σιγά συνηθίζω πιστεύω. Το να ξεκινάει η εβδομάδα από την Κυριακή και όχι από την Δευτέρα που έχουμε συνηθίσει όλοι μας, συνήθεια βέβαια που στο εξωτερικό δεν ισχύει γι αυτό και οι εκτυπώσεις των περισσοτέρων Planners είναι με αρχή εβδομάδας την Κυριακή. Στο μηνιαίο πάντα, γιατί ευτυχώς στα εσωτερικά εβδομαδιαία ξεκινάνε από Δευτέρα.
Ορίστε λοιπόν η δική μου σελίδα για τον μήνα Σεπτέμβριο ο οποίος είναι και ο μήνας μου καθώς έχω γενέθλια και μάλιστα τα καλύτερα ever – θα σας πω εκείνη την ημέρα. Κάτι που μονίμως κάνω ειναι να ξεκινάω, να γράφω τα βασικά και μετά όλο και να προσθέτω αυτοκόλλητα και ζωγραφιές J 


 Έχω χρησιμοποιήσει από τη σειρά, τα αυτοκόλληταμε τις αριθμήσεις για κάθε μήνα, και τα αυτοκόλλητα τα οποία ταιριάζουν ακριβώς στο κουτί της ημέρας στο μηνιαίο πλάνο. Τέλεια?
Σφράγισα με μελάνι μαύρο και χρωμάτισα με ξυλομπογιές. Απλό δεν είναι?


H washi tape επίσης για μένα είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Μπορώ με μια ματιά να βλέπω ποιο χρονικό διάστημα τα παιδιά θα είναι με τον μπαμπά τους, και γενικά πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί κάποιο γεγονός.
Χρησιμοποιώ στυλό gel ο οποίος σβήνει ακόμα και μετά από μέρες κάτι που αυτομάτως με βγάζει από το άγχος μή
πως γράψω κάτι λάθος και χαλάσει το μηνιαίο πλάνο μου. Θα τον βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Στην επόμενη σελίδα εχω γράψει ότι δεν θέλω να ξεχάσω. 


Εσωτερικά έχω λατρέψει τους σελιδοδείκτες οι οποίοι χρησιμεύουν για να πηγαίνω στην τρέχουσα εβδομάδα. Και εδώ είναι ώρα να σας πω κάτι που χρησιμοποιώ ευλαβικά κάθε μα κάθε εβδομάδα. Το μπλοκ αυτό είναι τέλειο για το εβδομαδιαίο μου μενού. Πάλι γράφω με το στυλό και διορθώνω όταν αλλάξει κάτι έτσι πάντα είναι όλα ξεκάθαρα. Στην πίσω όψη του χαρτιού αυτού γράφω τα ψώνια /υλικά που πρέπει να αγοράσω για τα συγκεκριμένα φαγητά και μετά ο καλός μου τα περνάει στο κινητό του σε εφαρμογή για δημιουργία λίστας για ψώνια κτλ γιατί προτιμάει την τεχνολογία για την οργάνωσή του περισσότερο από τα χαρτιά μου. Χαχα!

Μερικές συμβουλές: Τα planners υπάρχουν για να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Μη τα φοβηθείτε, παίξτε και καντε τα δικα σας. Κάθε μήνα θα βλέπετε πόσο απλο ειναι και κυρίως θα βρείτε αυτό που σας βοηθάει περισσότερο στην οργάνωσή σας. Στη συνέχεια έχω σκοπό να σας δείξω και κατασκευές που έχω κάνει για το planner μου.

Ελάτε να μας δείξετε τί έχετε φτιάξει και πώς οργανώνετε το δικό σας Planner, lets spread the love for Carpe Diem J

5 σχόλια :

  1. Καλή αρχή Μαράκι ! Είναι τόσο όμορφο που νομίζω οτι θέλω και εγώ τώρα! 😋❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανυπομονώ για περισσότερες ιδέες! Επειδή έχω ένα θέμα με τα στυλό μπορείς να αναφέρεις ποιο χρησιμοποιείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pilot friction ball λεγεται κ θα τον βρεις σε ολα τα βιβλιοπωλεια γιατι τον χρησιμοποιουν στο δημοτικό. Ευχαριστώ εχω σκοπο να σας λεω οσα δοκιμαζω στο planner :)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση, θα τον δοκιμάσω!

      Διαγραφή